De ce sa fim vegetarieni?  

   

     Proteina de origine vegetala este net superioara proteinei animale,vegetarienii trebuie sa fie atenti ca au riscul unei alimentatii hiperproteice si lipsa!

     Stiati ca proteina de origine animala(oua, lapte, carne sau orice produs de origine animala) este responsabila de bolile autoimune (diabet zaharat tip tiroidita, poliartrita reumatoida, glomerulonefrita, scleroza multipla, lupus, eritematos, hepatita cronica activa, miastenia, etc) de producerea unor forme de cancer sau favorizeaza aparitia cancerului, aparitia tulburarilor hormonale in organism, disfunctii metabolice, disfunctii endocrine.     

      Dumnezeu a zis si stiinta medicala a confirmat (cercetari efectuate de oameni de stiinta in cele mai mari universitati ale lumii: Hardward, Loma-Linda, Carolina, etc) ca prin consumul de carne si de orice proteina de origine animala anii vietii scad si suferinta creste.

     Grasimile deorigine animala sunt surse externe de colesterol si in special de colesterol rau (LDL colesterol). Daca le prajim, le coacem sau le fierbem, substantele toxice pe care le eliminca sunt foarte nocive pentru organism, in special acroleina.Organismul nostru nu are nevoie de colesterol exogen, ci isi sintetizeaza singur necesarul de colesterol.      

     Zaharul, numit si criminalul alb este un aport de calorii goale, iar efectele sale asupra organismului sunt incalculabile: determina de la osteoporoza, boli cardio-vasculare, carii dentare, diabet, pana la tulburari psihice. Sucurile care sunt un surogat, continand chimicale si coloranti, potentiatori de gust sunt o sursa de imbolnavire nebanuita.

     Painea alba, pastele fainoase albe, orezul alb, sunt alimente care pot determina aparitia constipatiei, cancerului de colon. Painea cea mai sanatoasa este painea integrala, fara afanatori, amelioratori si coloranti. Pastele fainoase cele mai sanatoase sunt cele facute din faina integrala.       

     Ouale, in special galbenusul de ou, este sursa cea mai bogata de colesterol. Laptele si derivatele din lapte sun o sursa de hormoni animali, grasimi animale, proteina de origine animala, precum si de diferite boli ... Cercetarile de ultima ora arata ca mitul aportului de calciu prin consumul de lapte, a scazut. Ba mai mult, consumatorii de lapte sunt predispusi spre osteoporoza, rahitism, boli endocrine si diferite forme de cancer, in special cancer de san si ovar. De asemenea, este generator de boli autoimune. Laptele de vaca este cel mai potrivit pentru cresterea viteilor. Laptele de mama este cel mai recomandat pentru cresterea noului nascut si a sugarului. In locul laptelui de vaca se poate consuma laptele de soia, orez, migdale, nuca, cocos, etc.

     Cafeaua, cacaoa, ciocolata contin cofeina, care face parte din clasa mentilzantinelor, avand un rol negativ in producerea bolilor cardiovasculare, bolilor pulmonare si a bolilor renale. O cafea, este pentru un om obosit asemenea unui bici pentru un cal, in loc de o traista de ovaz!    

     Tutunul, un drog autorizat! In fumul unei tigari exista 4000 de substante toxice, dintre care 400 cancerigene. Dumnezeu nu ne-a prevazut cu horn pentru eliminarea fumului si consecinta acestui viciu se poate masura in boala, suferinta si moarte!

     Condimentele (piperul, scortisoara, cuisoarele) au un efect iritativ asupra mucoasei stomacului. Patiseriile in care se folosesc blaturi (coca) avand in compozitie uleiuri prajite sau coaptesunt o sursa de crestere a numarului celor ce se odihnesc in cimitir. Sarea folosita in exces genereaza boli cardio-vasculare. Apa minerala este o apa terapeutica, nu o apa de masa. Lipsa consumului de minim 2 litri de apa simpla pe zi sau consumatia acesteia in timpul mesei, determina tulburari digestive severe. Folosirea semipreparatelor cu diferite tipuri de E-uri si substante chimice pentru a le mentine prospetimea, culoarea si gustul, devin o sursa de boala. Mezelurile, asa zis vegetale, prin compozitia chimica, sunt de asemenea o sursa de boala. Consumul fructelor care nu au samanta sunt o sursa de boala.     

      Folosirea sarii in exces determina retinerea apei in organism si prin aceasta cresterea tentiunii arteriale.

      

Este laptele de origine animala aliment

sau "mica otrava"?

      

     Intrebarea poate suna sarcastic (pentru unii) sau poate solicita logica dumneavoastra.

     Nu stim noi (de la parintii nostri, mass-media, surse medicale, etc) ca laptele de origine animala ne face tenul frumos, ne intareste dintii si oasele, este bogat in proteine i necesar pentru sanatatea noastra?    

     Nu vedem reclamele televizate care ne spun ca laptele este sanatos?

     Imi amintesc, copil fiind, ca nu-mi placea laptele de vaca si atunci cand mama ma obliga sa-l consum o intrebam - "de ce?"  raspunsul era - " O sa-mi multumesti intr-o zi pentru ca este foarte sanatos."     

     De unde stia mama ca laptele este bun pentru sanatatea copilului? Poate de la parintii ei si ajutata de mass-media si informatiile medicale ale timpului respectiv. Din pacate, tot ce stia sarmana si stim si noi astazi despre laptele de vaca, oaie, capra, etc., din aceleasi surse, nu sunt altceva decat slogane.

     Haideti sa ne uitam, mai aproape, la laptele de origine animala pentru a vedea mai bine realitatea.   

     Cateva argumente care ar trebui sa ne dea de gandit daca alegem sau nu sa folosim laptele de origine animala in alimentatia noastra:

      Chiar daca parintii nostri au consumat lapte si cultural suntem obisnuiti astfel, laptele pe care il consumau ei si pe care l-am mancat si eu in urma cu 30 de ani, nu este laptele pe care il cumparati astazi din magazin.     

      In 20 Martie 1996, vestea despre boala "vacilor nebune" a ajuns in toata lumea. Oamenii de stiinta nu-si puteau explica cauza pentru care vacile care sufereau de aceasta boala deveneau extrem de nervoase, agitate, prezentau tulburari de echilibru si slabeau inainte de a muri. La autopsia creierul acestora, animalele prezentau mici gauri asemenea unui burete si astfel au numit stiintific aceasta boala "Bovine Spongiform Encephalopathy" (Encefalopatia Spongiforma Bovina) sau BSE. La inceput s-a crezut ca aceasta boala nu poate fi transmisa la om, mai tarziu insa s-a observat ca poate afecta si alte animale ca: pisica, oaia, caprioarele, porcii, caprele, etc. S-a dovedit ca peste 20 de soiuri de animale pot fi afectate de aceasta boala. ASTAZI DE STIE CA ACEASTA BOALA SE TRANSMITE SI LA OM!

     Cum au ajuns animalele bolnave, ar fi prima intrebare.   

     Explicatia se gaseste in faptul ca animalele au fost hranite cu faina din oasele si carnea animalelor bolnave, care mureau, fara a fi verificata cauza mortii.

     Animalele astfel hranite, nu se imbolnaveau doar datorita infectiilor bacteriale si virale, cat mai ales faptului ca sufereau de BSE, care este cauzat de ceea ce se cunoaste astazi sub denumirea de "PRION". Prionul este o proteina de origine animala care NU poate fi distrus prin nici un mijloc de dezinfectie cunoscut astazi. Este rezistent la temperaturi inalte si radiatii. In laborator, prionii expusi la temperaturi de 360°C timp de o ora nu pot fi distrusi.    

     Prionul este compus din aminoacizi si nu are material genetic. Sterilizarea combinata cu ionizarea cu radiatii functioneaza ca distrugator al materialului genetic expuse, dar pentru ca prionul nu are material genetic, nu poate fi distrus.

     Prusner Stanley a explicat cum prionul ne omoara. Prionul are proteine foarte asemanatoare chimic cu proteinele creierului. Am sous "asemanatoare" nu "identice". Retineri ca tot ce este asemanator, dar nu identic este foarte periculos.Dar sa revenim la prion. Structura chimica e proteinelor este asemanatoare cu a proteinelor din creierul nostru, dar structura spatiala tridimensionala este diferita. Aceasta face ca prionii sa se combine intre ei, atragand in acelasi timp, celulele sanatoase ale creierului (ca un magnet), formand conglomerate de celule, cu spatii libere intre conglomerate, rezultand acea boala a creierului, numita la om: Creutzfeldt-Jacob. Unii oameni de stiinta sugereaza idea ca acest proces patologic poate fi incriminat si in alte boli neurologice (ex: Altzheimer). Dar sa nu ne grabim sa facem afirmatii care necesita mult mai multe cercetari stiintifice.    

     Aceasta modificare spatial tridimensionala de care am vorbit mai sus creeaza reactii in lant in creier (proteine modificate determina proteinele din vecinatate sa se modifice si asa mai departe).

     Rezultatele sunt urmatoarele:

  1. Prionul ataca sistemul nervos
  2. Nu le putem distruge prin metodele cunoscute de sterilizare
  3. Determina alterarea sistemului imunitar
  4. Prionul este o proteina animala, doar putin diferita in structura spatiala tridimensionala de proteinele din sistemul nervos central
  5. Principalele boli date de prionu sunt:
  • boala Creutzfeldt - Jacobs
  • Sindromul Gerstamann - Straussler - Scheinker
  • Kuru - descoperit in Noua Guinee

     Si sunt absolut sigura ca si in Romania si alte tari din estul Europei sunt animale infectate cu Encefalopatia Spongiforma Bovina

     O alta dificultate cu care se confrunta lumea medicala este ca prionul are o perioada de incubatie foarte lunga  si este dificil de detectat prin metodele cunoscute azi. De obicei se detecteaza la autopsie.

     Exista un test numit imuno-histo-chemistry si imuno-bloting, care necesita examinarea lichidului obtinut prin punctie lombara.Este de precizie in proportie de 90%, dar poate fi fals pozitiv (+) la pacientii cu encefalite sau accidente vasculare. Acest test este pozitiv (+) atunci cand sunt foarte multi prioni si apar simptomele bolii.

     O alta problema a laptelui de origine animala sunt bacteriile pe care le putem lua din acest lapte.

  • Campylobacter prezinta simptome asemanatoare diareii, temperatura, greata, varsaturi pana produce sindromul Guilform - Baree.
  • E. COLI Serotypes 0157:H7 si 0104:H2 cauzeaza diaree cu sangerari si insuficienta renala.
  • Listeria monocytogenes este o bacterie periculoasa pentru sanatatea noastra. Se manifesta cu simptome de gripa, iar in SUA, 20% din populatia afectata de LM moare in fiecare an.
  • Salmonela care poate produce forme severe de artrita permanenta.
  • Tuberculoza este data de Mycobacterium tuberculosis. Acest microb se afla de asemenea in carnea si laptele oilor si vacilor.
  • Virusul Leucemiei Bovine (VLB) dezvolta leucemie. Trece de la animale la oameni prin lapte. Pasteurizarea omoara virusul, dar cum nimic nu este perfect in lume nici pasteurizarea nu este perfecta. Dupa pasteurizare veti gasi ca laptele contine inca virusi si bacterii.

     Acestea sunt DOAR cateva dintre virusuri si bacterii continute in laptele de origine animala.

 

Ce alte boli sunt legate de consumarea

 laptelui de origine animala?

 

  • boala lui Hodgkin
  • Milloma multipla
  • Leucemia
  • Cancer limfatic, de prostat, de stomac, de san, etc.
  • Boala lui Popet.
  • etc.

 

     Adevarul este ca ceea ce obtinem la masa de dimineata consumand lapte de origine animala este un amestec de: bacterii, virusuri, prioni, hormoni, antibiotice, pesticide si erbicide, calciu, etc.

     Laptele pasteurizat este admis la consum daca NU contine mai mult de 20 000 de bacterii pe ml. si nu mai mult de 50 de bacterii coliforme pe ml.!

     Nici un animal nu consuma laptele altui animal deoarece Dumnezeu a creat laptele specific cu compozitia potrivita pentru fiecare animal in parte, in functie de greutatea, rata de crestere si marimea animalului. Este adevarat ca omul nu este animal, ci este superior oricarei alte creaturi ale lui Dumnezeu, dar nu e mai putin adevarat ca laptele de mama este foarte diferit de laptele celorlalte animale. Hai sa fim seriosi, consumam laptele de mama cel mult 1an-1,5ani, nu-i asa? Doar omul mai consuma lapte dupa aceasta varsta, care din pacate, nu mai este de mama. Spun " din pacate" pentru ca compozitia acestui lapte (vaca, oaie,capra,etc) nu ne intaresc oasele si dintii, cum stiam noi, ci din contra, creeaza osteoporoza si alte boli.

     O alta problema pe  care oamenii zilelor moderne de astazi trebuie sa inteleaga cand consuma laptele comercializat este pasteurizarea si omogenizarea laptelui. Prin acest proces laptele este supus la temperaturi inalte de fierbere si presiune pentru a face molecula de proteina mai mica. Acest lucru ii schimba structura tridimensionala si toate astea pentru ca grasimea din lapte sa nu se ridice la suprafata. Acest proces face ca o enzima numita XANTHINE OXIDASE (XO) sa se schimbe si sa faciliteze instalarea arteriosclerozei.

     Am considera sa fac cunoscut ce se stie astazi in domeniul medical si stiintific despre lapte si produsele lactate de origine animala. Alegereade A CONSUMA SAU NU produse lactate ramane la alegerea cititorului. Orice veti alege, am datoria si onoarea sa respect alegerea dumneavoastra.

Copyright © 2007-2017 KYO INC. | Toate drepturile rezervate